Juliëtte’s Paintings Page

In de Wacht..

Je gaat naar een dokter, je neemt plaats en je wacht, en wacht. Ondertussen zie je die dokter wel tien keer voorbij komen wandelen, maar je wacht.

Je moet een afspraak maken voor bijvoorbeeld een sollicitatie, hebt een prima gesprek gehad, hij zou je bellen en je wacht op het resultaat.

We gaan samenwonen en je schrijft je in voor een huisje, je reageert en reageert nog eens en je wacht.

Je moet bellen want je telefoontje doet het niet goed, ik verbind u door, je wacht.

Je hebt mooie werken gemaakt, je brengt ze weg zodat ze verder kunnen, je wacht.
Na een afspraak groet je hem, hij zegt, meisje, zodra ik in de auto zit bel ik je, en je wacht.

De vloerbedekking in mijn woonkamer is er niet goed van geworden, van het ijsberen. Voor van alles en nog wat sta ik ‘in de wacht’. Zo lijkt het althans en de slijtplekken worden er alleen maar dieper van en ik vervelender. Nee, dat is niet het goede woord, sjaggerijnig, da’s het goede woord. En van nature ben ik dat helemaal niet.

Omdat ik zelf zo de pest in dat wachten heb probeer ik meestal zo rap mogelijk te reageren op vragen van wie dan ook. Het is niet leuk om mensen te laten wachten. Als ik iets heb mogen lenen, breng ik het zo snel als maar mogelijk is terug. Doe dat dan ook bij mij! Spreek ik af voor tien minuten later, dan sta ik er ook tien minuten later! Niet ‘tot zo’! en een uur later verschijnen, nee, ze wachten op je.

Zal ik de belastingdienst eens laten wachten? Of de rekeningen voor de huur of ziekenfonds? Moet je zien hoe snel je een aanmaning in huis hebt! Godbetert, als je wat terug kan krijgen moet je een jaar wachten.

Ik heb het gehad met dat wachten, vanaf nu zet ik zelf iedereen in de wacht!
Ik ga in staking! En ga me nu even een paar dagen bezighouden met wat ik leuk vind! Als iemand iets van me wil, kan ik ze nu al vertellen, u staat in de wacht!

Met de bijbel kan ik niet goed om de oren slaan, maar ik weet pertinent zeker dat dit erin staat!
Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Zo, dat wilde ik eventjes kwijt.