Julittes Paintings Page

Fantasy Serie

Dit is mijn kroontje, ik vind t de mooiste, samen met het fantasiebos. Ik zag de schoonheid van een vleeseter en bedacht dat dit best wel eens een dreigend element kon zijn in het geheel. En maakte er een ongelooflijk dreigend plaatje van, met allerlei plekjes om je te verstoppen. Mocht je heel klein zijn dan he. Blikvanger op dit doek is dan ook de vleeseter.

De Vleeseter

400

Chaos in het Bos

200

Net zoals de  luchtballonnen door een bepaald gevoel tot stand kwamen, zo was het ook met dit schilderij.

Het was chaos in mijn kop en aldus heb ik het een chaos laten worden op het doek.

Luchtballonnen

300

Een gevoel van vrijheid omgaf mij en een leeg doek verleidde mij tot het schilderen van veel lucht, veel open en heel vrij. Ook weer omringd met niet en wel bestaande bloemen die dit gevoel versterken. Ik dacht hierbij: als je nou eens heel klein zou zijn, hoe zou het er dan uitzien als je naar boven kijkt?

Libelle

400

Ondanks dat heel het schilderij verweven is met fantasie zijn er toch enkele dingen aanwezig die ik zo realistisch als maar mogelijk is heb weergegeven. Zo heeft de Libelle al mijn aandacht mogen ontvangen. Gewoon omdat ik vond dat hij een plekje in dit bos verdiende en omdat ik hem heel mooi vind...

Fantasiebos

400

Na 18 jaar geen kwast te hebben aangeraakt, ben ik na een gedwongen periode van niets doen, toch weer begonnen met schilderen, het was opnieuw een ontdekkingsreis.  In dit schilderij heb ik al mijn onvermogen, al mijn gevoel en al mijn liefde voor al wat om mij heen leeft ingestopt. Het is een waar sprookje met kabouterhuisjes,

Bloemen die helemaal niet bestaan, een kamerplant. En dat allemaal langs een stroompje, dat weergeeft dat er leven is aan de andere zijde van ons bestaan. Weg van alle drukte en stress.