Julittes Paintings Page

De Slang

Zoals zo veel dagen, was dit er ook eentje, zo vol gepland dat er geen gaatje leek te zijn voor ontspanning. En toch was dit einde van de dag er een met een tevreden gevoel. Zon dag die maakt dat je nog energie in overvloed hebt, nog iets willen doen voor je kon rusten. Tevreden omdat je alles wat je wilde ondernemen, ook daadwerkelijk had gedaan, het was af! Klaar, op naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe dagen, nieuwe kansen.

Zo positief kon ze zich echter niet altijd voelen, er waren ook genoeg dagen dat ze overal genoeg van had en zich wilde wentelen in verdriet, al wist ze niet goed waarom ze dit was.
Het overviel haar soms, dan kroop de depressiviteit als een slang langs haar lichaam omhoog en was ze niet opgewassen tegen de kracht waarmee dit gepaard ging. Al haar opgespaarde positieve energie werd gevangen genomen. Werd gekneusd en gemangeld, totdat hij in haar nek terechtkwam en zij de kracht van zijn geselingen niet meer kon weerstaan. De pijn sloeg genadeloos toe.

Het beest was er weer, had weer bezit genomen van haar. Het enige wat ze op een dergelijk moment nog kon doen was haar lichaam ter ruste leggen.

Gelukkig was dat vandaag niet het geval, bedacht dat ze weer teveel wilde, nam haar koffie en zette zich ontspannen voor de televisie.
Genietend en lachend om de simpele dingetjes van het leven.
Vandaag was het beest gelukkig nergens te bekennen.